Csónakkikötő építése

Csónakkikötő építése

Egyesületünk Közgyűlésének döntése értelmében tavaly elkezdtük egy csónakkikötő előkészítő munkáit.

Több egyeztetés eredményként a balatonszepezdi Önkormányzat Képviselő-testülete döntött, hogy támogatja a kikötő megvalósítását és a lehetőségei keretében ezt igyekszik elősegíteni. A Vízügy szeretné rendezni és Balaton környéki csónak tárolás gondját, ezért ösztönzik a kikötő megépítését!

A tervezett projekt, mint horgászkikötő megvalósítója a Balatonszepezdi Aranyhorog Horgász Egyesület lehet, azzal, hogy a leendő tulajdonos és engedélyes üzemeltető szerepét is az Egyesület látja el, de a megvalósításban szorosan együttműködik a települési Önkormányzatával, valamint a finanszírozásban szerepet vállaló magánszemélyekkel.

Az üzemeltetés költségeit a csónak tárolására szerződést kötő magánszemélyek biztosítják ún. éves hozzájárulás formájában, hasonlóan a beruházás pénzügyi finanszírozásához, mely 15 éves tárolási jog érdekében 20 % előleg (terveztetés és előkészítés finanszírozása érdekében), majd engedélyes terv esetén, a további 80 % egy összegben történő befizetést kívánja meg a résztvevőktől.

Amennyiben az Önkormányzat, szakmai partnerségen és támogatásán túl, részt kíván vállalni a finanszírozásban, hasonlóan a magánszemélyekhez, ilyen mértékig horgászcsónak tárolási jogot szerezhet.