Tiszújítás Balatonszepezden – Forrás BBHSZ

Eredeti cikk a Bakony-Balaton Horgász Szövetség honlapján olvasható:
https://bbhsz.hu/index.php/99-egyes-hi/2585-tiszujitas-balatonszepezden.html

Szombaton [X. 30.]  tartotta meg a Balatonszepezdi Arany Horog Horgász Egyesület a pandémia miatt tavasszról elhalasztott 2021. évi beszámoló és egyben tiszújító  közgyűlését. 

A végzett munkáról és a pénzügyi helyzetről szóló elnökségi és felügyelő bizottsági beszámolók elfogadását, továbbá a 2020. évi mérleg megerősítését követően került sor az egyesületi tisztségviselők választására. A tagság egyhangú voksolása alapján a következő öt éves időszakra elnökként Sándor Gyula, elnök helyettesként Soós Gáborelnökségi tagként Vági István; felügyelő bizottság elnökeként  dr. Németh Péter László, tagokként Kovács Jenő és Turcsán László kapott mandátumot. 

A közgyűlés résztvevői hangot adtak az egyesületi horgászcsónak kikötő létesítés lehetőségének –  mintegy háromévnyi nem kevés,  komoly  munkát és jelentős anyagi ráfordítást igénylő előkészítését  követő – elkaszálása miatti elkeseredésüknek is.  Ugyanakkor az egyesületi szervezeti  élet továbberősítését szolgáló újabb programok jövőbeni szervezéséről döntöttek. Ez eddigi sikeres gyermekrendezvények nyomán többnapos nyári gyermek horgásznapközi tartását is elhatározták. Mint a többi Balatonparti egyesületünk többségénél, itt is vitát gerjesztett a horgászás céljára igénybe vehető szükös lehetőségek kérdése.

Hozzászólásában dr. Táncsics Aladár, a BBHSZ ügyvezető elnöke többek között kiemelte,  átgondolt feladatot jelent annak szélesebb körben való tudatosítása, hogy a Balaton parti településeken a kulturált horgászati lehetőségek  – egyes helyeken már önmagában a minimális horgász lehetőség  megtartásának  – kérdése ma már nem csak az adott horgász egyesület, az ottani helyi  és vendég horgászok magánügye, az a település külső megítésése, az odalátogató vendégkör konfortérzete szempontjából is jelentős tényező, melynek anyagi kihatása is kimutatható.

Mindezek tükrében elengedhettelenül fontos a helyi önkormányzatok és a helyi horgászegyesületek közötti kapcsolatok, pontosabban munka kapcsolatok milyensége. A  tartalmas együtműködés nyomán elérhető eredmények néhány jó példájának  felidézése mellett azt is felvetette, hogy a folyamatosan változó körülmények nyomán természetesen ezek az együttműködések sem nélkülözik esetenként a vitát, nem merülnek fel kisebb, nagyobb kérdésekben ellentmondások.

Ezért nagyon fontos –  mindkét fél részéről  – a kompromisszumra való hajlam, a közösen elfogadható megoldások megtalálására való akarat.